Skip to content

Welke nagelvijl kan ik nou het beste gebruiken?

Bij de drogisterij zijn er diverse vijlen te koop maar hoe weet jij nou precies welke de juiste is? Deze vraag krijg ik geregeld in de praktijk of ik stel zelf de vraag aan de klant welke vijl ze thuis gebruiken? Het is best wisselend welke vijl mensen kiezen voor thuis gebruik. Veelal hoor ik wel de glasvijl of een metalen vijl.
Beide vijlen zijn nou niet echt helemaal geschikt om de natuurlijke nagels te vijlen! De structuur van beide vijlen zijn behoorlijk aan de grove kant en dat heeft het witte randje niet nodig om in de juiste vorm gevijld te worden.

Dames die voor hun nagels komen in mijn salon zien dat ik soms wel drie of vier verschillende vijlen gebruikt om de nagels te behandelen.
De reden dat ik verschillende vijlen gebruikt is dat iedere vijl zijn eigen ‘grit’ structuur heeft, aan de hand van mijn stappen is het bepalend welke vijl ik daarvoor inzet.

Welke vijl zal jij adviseren die je kan gebruiken om de nagels mooi in vorm te vijlen?

Heb jij nou een vrij lang wit randje en je hebt de vijl techniek redelijk onder de knie gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de 180/180 (aspect). Deze vijl is wat grover van structuur en zo kan je het grove vijl werk doen van het witte randje. Heb je dit gedaan ga je over tot perfectioneren van de vorm en daar gebruik ik de 240/240 (exact) voor. Deze vijl is laag in grit, is ook een hele fijne vijl als je een haakje hebt aan het witte randje wat je even snel wilt weghalen. Een ideale vijl voor in de handtas.

De vijlen die ik gebruik in de praktijk zijn van Artistic Nail Design, deze kunnen via de webshop aangekocht worden. Stel je hebt best een kort wit randje, kan je ook kiezen voor de (Gorge nail mini vijl) 180/240. Deze is ook ideaal om in je handtas te hebben.

Heb je nou een specifieke hulpvraag? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw hulpvraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om jouw hulpvraag te beantwoorden.