Skip to content

Hair tattoo

HAIR TATTOO (MHP)

Heb jij last van vroeg kaal worden? maak dan ‘nu’ kennis met Micro Hair Pigmentation (MHP). Met de speciale pigmentatietechniek worden kleine stipjes op het hoofd gezet, die sprekend lijken op haarstoppeltjes. MHP is bij uitstek geschikt voor mannen met gemillimeterd haar (0,5 mm), voor een mooi verzorgde, geschoren look.

Philomena Beauty is een goedekeurde GGD salon

HAARVOLUME BEHANDELING

Vooral bij vrouwen met langer haar of mannen met getransplanteerd haar biedt MHP prachtige resultaten: de haardos ziet er voller uit en littekens worden voor het oog volledig gemaskeerd.Dit is de Haar Volume behandeling.

De pigmentatie vindt met uiterste vakmanschap plaats in de bovenste laag van de huid, minder diep dan een gewone tatoeage. De behandeling is dan ook veel minder gevoelig dan tatoeëren. Mensen wereldwijd ervaren MHP als ‘life-changing’: je voelt je jonger, zit weer goed in je vel en straalt zelfvertrouwen uit.

Waarom een hair tattoo?

1.

Heb je last van kaalheid, dunner wordend haar of kale plekken op je hoofd en wil je daar vanaf?

2.

Zijn haargroeimiddelen en haarwerken niet aan jou besteed en wil je ook niet overal met een pet rondlopen?

3.

Heb je het gevoel dat jouw beginnende kaalheid meer en meer jouw leven gaat beheersen?

Gratis proef hair tattoo

Iedere persoon is anders en dat geldt ook bij kaalheid. Voorafgaand aan een behandeling krijg je daarom een uitgebreide, vrijblijvende screening om na te gaan of MHP ook voor jou geschikt is. Wil je weten hoe MHP er bij jou uit komt te zien? Goed nieuws, dat kan! Met een patch, een proefpigmentatie, tussen je bestaande haren. De patch valt niet op en geeft je toch een indicatie van het resultaat van MHP bij jou. Daarnaast voel je wat het is om gepigmenteerd te worden. Een patch is gratis en kan plaatsvinden in de salon van Philomena Beauty

MHP for a day

Een andere manier om het effect van MHP te ervaren is ‘MHP for a Day’: in dat geval wordt er een sterk geconcentreerd mineraal kleurpigmentpoeder op je hoofd aangebracht, dat de pigmentatie nabootst. Zo zie je direct wat MHP voor jou kan doen. ‘MHP for a Day’ kost 15 euro en kan ik aanbrengen in onze salon.

Hair volume behandeling.

Shaving look behandeling. 

Heb je nog vragen over het nemen van een hair tattoo? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de behandeling. Overigens plannen we ook altijd eerst een adviesgesprek in. Ook tijdens dat gesprek kunnen we al je vragen beantwoorden. Maak dan meteen een afspraak door op de knop te drukken! We zien je dan snel bij Philomena Beauty!

Meeste gesteld vragen

Ja, het ziet er heel natuurlijk uit.

Bij een gewone tattoo wordt er gebruik gemaakt van andere naalden, pigmenten en een andere tatoeage-techniek. Daarom is het aanbrengen van MHP veel minder pijnlijk dan het zetten van tatoeages. Bij een MHP-werkwijze gebruiken we biologische inkten die zich onderscheiden van de doorgaans gebruikte tatoeage-inkten. MHP is een medisch ambacht waarbij de naald met uiterste precisie in de huid aangebracht wordt. Hiermee creëren we een uiterst subtiel stoppeltje dat fijner is dan het resultaat dat bereikt kan worden met conventionele tatoeagetechnieken. Bij MHP wordt je hoofdhuid na een behandeling van een paar uur hooguit wat gevoelig en kan er wat roodheid ontstaan, maar dit trekt normaliter snel weg en leidt uiteindelijk tot een heel natuurlijk resultaat!

Voor de behandeling is het ideaal als het haar niet langer dan 1 mm is. Heb je er moeite mee om dat zelf te doen, dan kunnen wij dat ook in onze salon doen. Later kun je desgewenst het haar langer laten groeien. Voor mannen met getransplanteerd haar geldt dit niet en zullen we afspraken op maat maken, omdat dit volume-behandelingen zijn. Ook deze resultaten zijn mooi en heel natuurlijk, omdat de combinatie van getransplanteerd haar en MHP hand in hand gaan.

De gehanteerde pigmenten zijn specifiek bedoeld voor de hoofdhuid en organisch/biologisch van aard, vrij van zware metalen en 100% veilig. Het goede nieuws is ook dat je met deze kleurpigmenten probleemloos door een MRI-scan kunt.

De meeste mensen kunnen inderdaad kale plekken laten wegwerken. Alleen als iemand heel licht haar en heel grote kale plekken heeft, is dat lastig. Bij kleinere plekken is MHP een ideale methode om het haar optisch op te vullen, maar bij grotere plekken is dit in veel gevallen niet meer mogelijk, omdat het kleurcontrast tussen pigmentatie en het resterende haar dan te groot wordt. In een adviesgesprek kun je vrijblijvend samen met de behandelaar naar een oplossing zoeken en kiezen voor een andere (MHP-)aanpak.

Er zijn in principe geen nadelen aan een MHP-behandeling in onze GGD-gekeurde salon.
Bij iedere persoon reageren de ingebrachte pigmenten op een andere wijze. Ook is de uitstoot van pigmenten bij iedere sessie per persoon verschillend. De behandelaar begeleidt je uiterst vakkundig in dit proces waarbij de nadruk ligt op adequate voor- en nazorginstructies.

Dit raden wij zelfs aan als je eerder allergische reacties hebt gehad, of als je twijfelt of deze behandeling voor jou geschikt is. Ook helpen we je desgewenst met het inschakelen van een door de GGD-erkende dermatoloog om van tevoren een inschatting te maken van eventuele risico’s.

Ja, afhankelijk van de persoon en haarkleur is MHP ook dan mogelijk. De combinatie van getransplanteerd haar en pigmentatie geeft vaak het mooiste resultaat, omdat de pigmentatie het haar optisch voller maakt.

Wanneer je nog haarverlies hebt, creëren we een overlap tussen het pigmenteer-gebied en het gedeelte tussen de bestaande haren. Wanneer je haar terugwijkt, zal door de overlap het verlies van haren niet opvallen.

Als je gemillimeterd haar hebt, zal je om de drie à vier dagen je hoofd moeten scheren. Dit kan met een mesje of een tondeuse. Een halve millimeter geeft het beste resultaat.

MHP is heel praktisch qua onderhoud en kost per saldo weinig moeite.

We werken met permanente pigmenten en bij een consequente verzorging blijft het MHP- resultaat 4 jaar of langer in orde. MHP is natuurlijk wel gevoelig voor de zon. Een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor biedt dan uitkomst. Wanneer je veel in de zon zit of je huid minder intensief verzorgt, zal MHP op den duur vervagen en is een touch-up (nabehandeling) een prima oplossing.

Ja, Philomena Beauty kan afhankelijk van een eerder resultaat je pigmentatie aanpassen waarbij MHP er alsnog natuurlijk uitziet.

Ja dat kan. Bij een touch-up (nabehandeling) kunnen we de inktpigmenten aanpassen, zodat de MHP een zelfde kleurverloop krijgt als je eigen haar.

Wij snappen dat MHP een enorme beslissing kan zijn. Wij staan voor de volle honderd procent achter onze behandelingen en moedigen onze klanten aan om zoveel mogelijk informatie over onze technieken en vooral onze service te raadplegen voordat ze de beslissing nemen om door te gaan met de behandeling. Vooraf, tijdens en na de behandeling sta je met ons in contact en vragen we je verschillende documenten te ondertekenen, waaronder het toestemmingsformulier en het inktrapport. De garantie dekt extra sessies die nodig zijn voor maximaal een jaar, indien de pigmentatie lichter is geworden bij ingekapseld of uitgestoten pigment.

Hair volume behandeling.

Benieuwd naar het verloop van onze behandelingen?
Lees hier meer over onze intakeproces