Skip to content

Nagelbehandelingen

Philomena Beauty heeft veel kennis van de anatomie en pathologie van de natuurlijke nagels. Iedere nagelbehandeling wordt met precisie en kunde uitgevoerd. De conditie van de nagels wordt uitvoerig bekeken en besproken, waarna je een passend advies op maat krijgt.

In de praktijk komen we veel natuurlijke nagels tegen die behoorlijk beschadigd zijn. De taak als ‘nagelspecialiste’ is om de nagels weer in goede conditie te krijgen en de juiste flexibiliteit en elasticiteit. Als de nagels weer in een goede staat verkeren, kunnen we ze afwerken met een gelpolish kleur van Artistic Nail Design.

Philomena Beauty is ook een gecertificeerde salon voor de IBX-behandeling. Dit behandeltraject herstelt, verstevigt en beschermt de nagels van binnenuit.

Delaminatie / Verschilfering aan het witte randje

Deze nagel issue kan door diverse redenen ontstaan, onder andere door lak er zelf af te trekken, met de eigen nagel de lak eraf duwen en pulken aan de vrije hand. Er is een verstoring opgetreden in de groei van een nagelplaatcellen, deze zal loslaten en zorgt er tegelijkertijd voor dat bijv, een gelpolish/gellak eerder los zal laten van de natuurlijke nagel. Dit proces kan je opheffen met een IBX behandeling als de nagels kort houden.

Wil jij jouw nagelproblemen laten oplossen door een echte nagelspecialist?

Boek direct een afspraak of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aantal behandelingen nodig?

Tijdens het consult zal er een persoonlijk advies als een behandelplan besproken worden. Het aantal behandelingen voor deze nagelaandoening is zeer lastig in te schatten.

Delaminatie in de nagelplaat

 • 4 tot 6x per dag olie thuis hanteren
 • IBX traject opstarten
 • Nagels kort houden in lengte
 • geen contra indicatie, alleen zal er op korte termijn de lak loslaten aan de voorzijde van de nagel.

Groeven / Ribbels

De oneffenheid ribbels in de natuurlijke nagel noemen we in de vakterm ‘groeven’ groeven komen niet alleen bij oudere mensen voor, jonge mensen kunnen ook groeven hebben in de nagelplaat. Groeven ontstaan niet door het gebruik van: medicatie, ouderdom of een vitamine gebrek, Groeven ontstaan door slechte nagelplaat cellen die in elkaar zijn geklapt. Door het hanteren van een vijl of e-file op de natuurlijke nagel. Door dit allemaal te doen beschadig je de bovenste laag nagelplaat cellen die als fundering horen te dienen van; natuurlijke nagel & product.

Aantal behandelingen nodig?

Tijdens het consult zal er een persoonlijk advies als een behandelplan besproken worden.
Het aantal behandelingen voor deze nagel aandoening is zeer lastig in te schatten.

Groeven in de nagelplaat

 • 4x per dag olie thuis hanteren
 • IBX traject opstarten
 • geen contra indicatie, een gelpolish behandeling is toegestaan.

Habit Tic / Continu wrijven over de nagelplaat 

Zoals het woord al zegt ‘ HABIT TIC’ ongemerkt maak je een wrijvende beweging over de nagelplaat, of je zit te pulken aan de nagelriem als de zijkant van de huid. Door deze beweging zullen er groeven in de nagelplaat gewreven worden, door het wrijven zorg je ervoor dat de groei van de nagelplaatcellen wordt verstoort. Bij deze ‘nagel conditie’ is er maar een product dat ervoor kan zorgen dat de nagel weer in goede conditie komt. HEEL VEEL OLIE hanteren.

White spots / Witte plekjes in de nagelplaat 

Deze plekjes kunnen door diverse oorzaken ontstaan. Onder andere door het te lang dragen van de ‘gellak/gelpolish’ deze lak heeft een draagtijd van drie weken. Het is absoluut geen gebrek aan te weinig melk drinken, dit is een fabel wat in de wereld is geholpen. White spots kunnen worden veroorzaakt door het te hard stoten aan bijv, harde voorwerpen.

Nazorg White spots / witte plekjes in de nagelplaat 

 • 4x per dag olie thuis hanteren
 • IBX traject opstarten
 • nagels niet als instrumenten gebruiken
 • Gellak/gelpolish professioneel laten verwijderen binnen een termijn van 3 weken en niet langer dragen om beschadiging te voorkomen.

Onycholysis / Gele vlekken 

Deze vlekken kunnen ontstaan door het aftrekken van onder andere: gelpolish/gellak daarbij zal je ook een laag van de bovenste nagelplaat cellen mee trekken, een geplakte tip aftrekken van je nagelplaat, een ongeluk met een kunstnagel kan ook leiden tot onycholysis. Onycholysis houdt in; dat er loslating is ontstaan tussen de nagelplaat en nagelbed.

Onycholysis / Nazorg gele vlekken 

 • nagels zeer kort houden
 • 4 tot 6x per dag olie hanteren
 • iedere 4 weken een manicure behandeling

Op welke leeftijd mag ik: gelpolish, acryl of gelnagels?

Dat er een hoop onduidelijkheid is op het gebied van, op welke leeftijd mag en kan ik mijn nagels laten doen? Kom ik steeds meer tegen in de salon.

Doordat de hormoonhuishouding tot een bepaalde leeftijd nog in volle gang is, wil dat zeggen; dat de nagelcellen nog niet volledig zijn uitgegroeid net zoals ons lichaam.
De leeftijdsgrens om een ‘gellak’ te laten zetten is vanaf 18 jaar en een ‘kunstproduct’ is afhankelijk van waar de nagelstyliste is comfortabel bij voelt.

Binnen een zeer korte termijn bestaat de kans dat alles van de natuurlijke nagel zal los laten. Met als gevolg dat de natuurlijke nagels zijn beschadigd en dat je ‘onycholysis’ kunt krijgen. Onycholysis is niet het enigste wat je kan oplopen. Een irritatie of allergische reactie kan je ook oplopen op jonge leeftijd. Dat is ook een van de voornamelijkste redenen dat er een leeftijdsgrens is bij sommige salons voor het plaatsen van een gelpolish, acryl of gelnagels.

 

Stappenplan Gelpolish behandeling

Nagels worden eerst in vorm gevijld
Vervolgens wordt er cuti-cal (spray) op de nagels gesprayd in combinatie met dadi olie, zodat we op een vriendelijke manier zonder dat we de natuurlijke nagels beschadigen met de manicurette de plaklaag (cuticle) verwijderd.
Handen wassen met zeep & water. Op een vuile en/of vette nagelplaat kunnen we geen product plaatsen.
Dan wordt er een base coat geplaatst, de gekozen kleur en vervolgens de top coat. * Nadat de handen uit de lampen zijn en de cooling down is klaar, halen we de plaklaag er af met alcohol en wordt er afgesloten met olie achter de vrije rand en een heerlijke hand lotion.

Meeste gesteld vragen

Vanaf 18 jaar kan er gelpolish worden geplaatst.

Per salon is de leeftijdgrens verschillend voor een Gel of Acrylbehandeling.

Philomena Beauty zet pas vanaf 21 jaar Polygel of Gel on Xtensions.

Ja,
Het gebruik van olie is heel belangrijk. Dit om uitdroging te voorkomen als dat je de vier beschermers (guardian seal) om de nagel unit heen elastische houdt.
Olie weerkaatst ook water, door geregeld olie te gebruiken zullen de nagels zich minder snel volzuigen met water. Het uit droogproces is dan nihil.

Jazeker!
Je brengt een druppel olie aan achter het witte randje, op deze wijze zal de olie langs de huid naar beneden lopen. Vervolgens masseer je gentle de olie rondom de nagel heen. Zo voorziet je de gehele nagel van olie.

nagel-before nagel-after
nagel-before nagel-after
Nagel-before Nagel-after

Case: vinger is tussen vaatwasser klep gekomen.

Benieuwd naar het verloop van onze behandelingen?
Lees hier meer over onze intakeproces