Skip to content

Rokershuid

Rokershuid.

We weten allemaal dat roken niet zo goed is voor onze gezondheid. Tegelijk roepen we ook dat we willen ‘stoppen’ met roken, alleen de weg daarnaartoe is een

hele onderneming.

Wist je dat roken ook slecht is voor onze huid?

Wellicht stoor je je mateloos aan de roodheden op de wangen? Deze roodheden geven ons huid professionals de informatie dat er onvoldoende zuurstof aanwezig is in de longen. Heb jij bijvoorbeeld astma,bronchitis,roken of een andere longaandoening? Dat zou een eventuele verklaring kunnen zijn van de roodheden op de wangen.
De roodheid kan eventueel ook andere informatie geven zoals, Couperose of Rosacea . Dat de adertjes zo overduidelijk zichtbaar zijn in de bovenste huidlaag “stratum corneum” wil maar één ding zeggen, dat ze niet in de juiste hoeveelheid vet en vocht zitten.

De huidconditie van een rokershuid herkennen wij vaak aan een onzuivere huid met veel comedonen. Bij langdurig en veel roken zijn de kleine rode adertjes op de wangen zichtbaar. Het zuurstofgehalte in het bloed is behoorlijk aan de lage kant. Wondheling zal ook niet optimaal zijn.

Waar herkennen wij huid professionals een rokershuid aan?

*Geen stevigheid van de huid.

*Grauwe tint (slechte doorbloeding)

*Plooien in het gezicht.

*Als je de huid oppakt voelt die fluffy aan, in de vakterm noemen we dat; spongieus weefsel.

*Roodheden op de wangen.

Behandelplan

Bij een rokershuid is het heel belangrijk om te zorgen dat de zuurstofopname weer wordt gestimuleerd. Dit doen we door middel van de juiste verzorgingsproducten in te zetten van Chris Farrell, ter ondersteuning adviseer ik 60 min fotobiostimulatie ‘lichttherapie’.
Met de lichttherapie geven we de huid een extra boost om het herstellend vermogen weer

op een juiste wijze te activeren als de afvalstoffen af te voeren.

Heb je nou een specifieke vraag of zou je graag over een bepaald onderwerp een blog willen lezen? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw vraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om een informatieve blog te schrijven.

Juni 2023.

20230318_105316-scaledx 20230318_x105316-scaled