Skip to content

Mijn poriën zijn nogal grove en stoor me daar enorm aan. Hoe kan ik dit probleem aanpakken?

Deze vraag krijg ik enorm vaak en is ook een veelvoorkomend beeld wat ik in de praktijk tegenkomt. Dit probleem is vrij simpel aan te pakken als op te lossen. Eerst een stukje theorie. We weten inmiddels dat de huid ons grootste orgaan is waarover wij beschikken. Poriën die grove genoemd worden zijn eigenlijk gevuld met vuil en opgehoopte afvalstoffen. Als je gaat sporten dient het hart harder te pompen om het bloed door je lichaam te pompen en dat houdt in dat de bloedvaten ook wijder dienen te gaan worden, ga je over naar de cooling down zullen de bloedvaten dunner worden. Zo werkt het helaas niet met onze poriën. Poriën zijn niet voorzien van spierweefsel! Hoe meer vuil en afvalstoffen er in opgehoopt zitten, hoe wijder de poriën zullen gaan worden. Dit zal helaas niet meer terugkeren naar hoe het was toen je nog in de puberteit zat.

TIP Philomena Beauty; Het is enorm belangrijk om je gezicht iedere dag goed te reinigen voor mannen als vrouwen om zo onzuiverheden te voorkomen. Als je dit iedere dag 2 keer doet, heb je al die dure behandelingen niet nodig.

Wat kan ik hieraan doen?

Reinig het gezicht 2 keer per dag met een goede cleanser. Als de daarbij behorende extra producten om de huid te ondersteunen oa, tonic, dagcrème & pH-masker.

Een cleanser die ook reinigt in je diepste huidlaag.

Overdag heb je vuil van buitenaf, make-up, UV stralingen wel of geen zon. Als wij slapen werkt ons lichaam ook om alle afvalstoffen van de dag daarvoor af te voeren.

Om het een stukje zelfherstellend vermogen te activeren en de afvalstoffen op een juiste wijze af te voeren. Adviseer ik ook om dit te combineren met ‘fotobiostimulatie’, bijvoorbeeld, eens in de 6 weken 25 minuten.

Vooral goede verzorgingsproducten die bij jouw specifieke huidtype horen. Ieder persoon is zijn of haar unieke ik.

Heb je nou een specifieke hulpvraag? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw hulpvraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om jouw hulpvraag te beantwoorden.