Skip to content

Mijn huid is getint en ik heb hele donkere wallen onder mijn ogen. Hoe komt dat? Nog veel belangrijker’ Hoe kan ik er van af komen? Een andere salon heeft mij verteld dat mijn donkere wallen dode huidcellen zijn.

Ons huid verschilfering proces komt via onze poriën naar buiten waar wij niets van mee krijgen, iedere 6 à 8 weken gezien welke respectabele leeftijd je hebt. Hoe ouder je bent hoe langer het proces erover doet om de nieuwe cel naar het stratum corneum te verplaatsen.
Veel processen hebben met DNA, gezondheid, levensstijl, conditie of voeding te maken. Deze hulpvraag is DNA en levensstijl gerelateerd. Ook heeft het ermee te maken dat er onvoldoende water wordt gedronken zodat de afvalstoffen die we overdag opnemen en in onze slaap worden afgevoerd naar de maag ‘ afvoerputje’. Daarnaast is het ook zo dat de oogkassen bij deze groep mensen verder naar achteren liggen dan bij de westerse mensen. Doordat de oogkassen dieper in de schedel liggen kunnen de afvalstoffen zich daar extra ophopen. Wat resulteert in zeer donkere wallen onder de ogen.

Wat kan ik hieraan doen?

Sowieso is voldoende water drinken heel erg belangrijk; door voldoende water tot je te nemen voer je de afvalstoffen af naar de maag.

Met de juiste verzorgingsproducten voor jouw huidtype kan je het een steuntje in de goede richting geven.

Mensen die op hun zij slapen zie je dat het aan een kant wat donkerder is dan aan de andere kant, dit komt doordat je de Lymphen baan aan die kant afknelt. Om dat een beetje weg te nemen is het aanschaffen van een ‘satijnen kussensloop’ ten zeerste aan te raden, Doordat dit vocht doorlatend is.

Fotobiostimulatie of facial cupping, fotobiostimulatie zorgt ervoor dat het zelfherstellende vermogen wordt geactiveerd, op een natuurlijke wijze voeren we de afvalstoffen naar de maag af.

Het allerbelangrijkste bij deze hulpvraag is; accepteren en omarmen dat het een fenomeen is wat bij jouw gaat horen net zoals ouders worden. is dit ook een stukje acceptatie. Behandelingen zijn hiervoor in overvloed, deze zullen meer schade aanrichten dan iets goeds voor je kunnen betekenen! Zeker ook omdat de huid onder het oog enorm dun en zeer kwetsbaar is, wees daar alsjeblieft enorm voorzichtig mee.

Heb je nou een specifieke hulpvraag? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw hulpvraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om jouw hulpvraag te beantwoorden.