Skip to content

Leeftijdsgrens voor nagelbehandelingen

Leeftijdsgrens voor nagelbehandelingen

Onder de jonge meiden zijn kunstnagels een behoorlijk trend die je momenteel heel erg ziet. Ouders die worden overgehaald om goedkeuring te geven voor een nagelbehandeling of ze maken zelf een afspraak bij een salon.

Er zijn salons waar een leeftijdsgrens geldt om een kunstproduct en/of gellak te laten plaatsen.
Dit heeft niks te maken met onwil van de styliste, zij doen dit uit zelfbescherming van hun
cliënt.
Het is niet alleen dat we mooie nagels willen maken, het risico op een irritatiereactie, allergie of een schimmel ligt zeker op de loer, zeker als je niet tot de juiste kennis beschikt.

Onze Hormoonhuishouding is tot een bepaalde leeftijd nog in volle gang, dat wil zeggen dat de nagelcellen nog niet volledig zijn uitgegroeid net zoals ons lichaam.
De leeftijdsgrens om een ‘gellak’ te laten zetten is vanaf 18 jaar en een ‘kunstproduct’ is afhankelijk van waar de styliste zich comfortabel bij voelt. Ik zelf plaats pas vanaf 21 jaar een kunstproduct!

Education als refresh trainingen in ons vak is de key van een goede nagelstyliste! Wij zijn ons meer dan bewust wat de eventuele consequenties kunnen zijn als we niet tot de juiste kennis beschikken over de producten waar wij mee werken. Ik als natuurlijke nagelspecialist wil graag dat mijn cliënten blij de salon verlaten zonder enige issues aan hun huid en nagels.

Heb je nou een specifieke vraag of zou je graag over een bepaald onderwerp een blog willen lezen? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw vraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om een informatieve blog te schrijven.

a32 a38