Skip to content

Ik heb een schimmelnagel. Hoe kan ik er vanaf komen?

Laten we eerst de oorzaken op een rijtje zetten wat ervoor kan zorgen dat jouw teennagel(s) een ‘onychomycose’ nagel wordt. Je nagelplaat cellen bestaan uit ‘keratine’. Dit bestanddeel is een voedingsbodem voor schimmels. Schimmels houden heel erg van een vochtige en warme leefomgeving, zoals je sokken en de hieronder genoemde opties.
Ga je lekker met je kleinkinderen zwemmen of met je moeder naar de sauna, trek dan badslippers aan! Zo kan je deels voorkomen dat je een schimmelnagel kan oplopen.

Hoe kan je een schimmel oplopen?

Een schimmel kan je oplopen in oa, zwembad, sauna, via het beddengoed, te krappe schoenen, een dunne zachte huid, sport ‘hardlopers’, douchegordijn, natte en warme voeten. Inmiddels weten we dat het ook overdraagbaar is.

Er zijn talloze producten op de markt die beloven dat met hun product jouw schimmelnagel zal verdwijnen. 90% van de producten zegt dat het werkt, maar die dringen niet door de nagelplaat heen en dat is nou het allerbelangrijkste wat een product moet doen! Door de nagelplaat heen dringen om bij de ‘nagelmatrix’ wortel te komen om de schimmel te doden. Zolang hij daar niet kan komen zal de schimmel nooit uitgeroeid kunnen worden. Daarbij is het ook zo belangrijk dat je als consument een hele lange adem moet hebben om een schimmelnagel te behandelen. Bij een minimaal herstel kan je lange na nog niet stoppen met het behandelen van de aangetaste tenen! Dat het dan eens zo hard terugkomt is zeker aan de orde. De nieuwe nagelcellen die uit de nagelriem worden gespuugd zijn nieuwe gezonde nagel cellen en dat is weer nieuwe voedingsbron voor de schimmel. Om er voorgoed vanaf te komen kan je er minimaal 9 tot 12 maanden vooruit trekken om van een schimmelnagel af te komen, met diverse bezoekjes aan de pedicure.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om er ook zeker van te zijn dat je ook daadwerkelijk een mycose nagel hebt. We roepen al heel snel, ik heb een schimmelnagel. Dit kan ook eventueel ‘onycholysis’ zijn, dit beeld is een vergelijkbare kleur als een schimmel, maar is niet hetzelfde. Onycholysis (nagelbehandeling) is loslating van het nagelbed en de nagelplaat.
Denk jij nou niet helemaal zeker te weten of je een schimmelnagel hebt maar je wil dit wel uitsluiten, vraag dan aan je pedicure of zij dit wil testen voor je? Met een hele simpele test ‘HFL Fungi Check’ weet jij binnen 30 minuten of je een schimmelnagel hebt of niet.

Ik maak hierbij wel direct de kanttekening van de test; er zijn honderden verschillende soorten schimmels, het kan dus zomaar zijn dat de uitslag negatief is maar dat er toch wordt besloten om toch over te gaan tot behandelen als schimmelnagel.

Behandeling die je absoluut niet moet doen om schade te voorkomen.

Een aantal jaar geleden was er een periode dat laserbehandelingen ook ingezet werden om een schimmelnagel te behandelen. Sommige pedicures doen dit nog steeds.
Deze machine heeft zo’n enorme puls kracht dat je door deze manier van behandelen ervoor kan zorgen dat het nagelbed en de nagelplaat verbrand kunnen raken. Als dit gebeurt dan ben je nog veel verder van huis. Eer dat zoiets dan helemaal weer is hersteld, kan het zomaar zijn dat je weer bij punt nul kunt beginnen. Als dat proces is verbrand hebben virussen en bacteriën helemaal vrij spel om zich daar te gaan vermenigvuldigen.

Het pedicure vak is een heel ander specialisme dan nagelspecialisten/nagelstyling. Pedicure frezen de nagels nat wij als nagelstylistes frezen NIET nat wij frezen voor 80% ons kunstproduct af en weken het daarna netjes af ‘GEEN SCHADE’.
Hun wordt geleerd om sculpture gel in te zetten, waar wij weer zeggen NEE hier gaan wij geen product op plaatsen wij gaan aan de slag met de (dadi oil)! Ook wordt er een kunstproduct geplaatst op een mycose nagel.

  • Een; we verdoezelen het probleem met nagellak voor de zomerperiode, dan hoef ik niet naar die vreselijke nagels te kijken.
  • Twee; er zouden antibiotica ingrediënten in zitten ‘onzin’ er zitten acrylaten in verwerkt.
  • Drie; het product is zuurstofdoorlatend, dit is onmogelijk! Degene die dit wil ontwikkelen moet nog gevonden worden.
  • Vier; de schimmel geeft je alleen nog maar meer de gelegenheid om te gaan groeien.

Als deze vier punten zeg ik als natuurlijke nagelspecialist; dit is vragen om de situatie alleen nog maar erger te maken dan het al is. Dus niet doen!

Behandeladvies Plan

Prijs
HFL Solution spray 50ml
€12,50
Cuti-cal spray
€18,95
Dadi Oil 14.3ml
€20,00
Dadi Lotion gold creme 130ml
€15,00
Natuur azijn & Water
€2,00

Deze bovengenoemde producten adviseer ik de mensen die aan mij de vraag stellen; ik heb een schimmelnagel en ben echt ten einde raad, kan jij me alsjeblieft helpen?
Ook zijn deze producten te verkrijgen via de webshop.

Met mijn persoonlijke stappenplan heb ik al een aantal mensen begeleid naar mooie gezonde nagels. Er vereist wel een zeer lange adem, het eindresultaat is de investering dubbel en dwars waard in combinatie met een bezoekje aan de pedicure, dat is wel enorm belangrijk!

Heb jij een mycosenagel en je weet het echt niet meer en je wil mijn begeleiding en coaching? Neem dan via het contactformulier met ons contact op en dan gaan wij samen de schimmel uitroeien.

Heb je nou een specifieke hulpvraag? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw hulpvraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om jouw hulpvraag te beantwoorden.