Skip to content

Hoe onstaat precies een allergische of een irritatie reactie?

Hoe onstaat precies een allergische of een irritatie reactie?

Stap je een parfumerie, drogisterij en/of apotheek binnen, is er een ruime keuze aan diverse beautyproducten. Welk product is nou precies geschikt voor jouw huidtype of verzorgde nagels?
Dat is de grootste vraag die wij ons iedere keer weer stellen? De winkelmedewerker(ster) zal zijn/haar uiterste best doen om jou zo goed als ze kunnen je te informeren betreffende je hulpvraag,

Wat kunnen de gevolgen zijn als het product bijvoorbeeld niet geschikt is voor mij?

De huid kan rood worden, jeuken of bultjes.
Deze reacties passen heel goed bij een irritatiereactie. Als je in zo’n geval het gezicht direct goed wast met water en zeep, elimineer je direct de werkzame stoffen. Bultjes kan je ook krijgen als je het gezicht reinigt met de juiste gezichtsproducten. Het hoeft niet altijd direct een irritatie reactie te zijn. Wacht zeker niet te lang om met deze hulpvraag naar de huisarts te gaan!

Gebruik je een bepaald product voor een langere periode, daarvoor heb je nooit last ervaren van bijvoorbeeld een jeukend en/of brandend gevoel. Tijdens het verwijderen van de producten blijven de klachten toch aanhouden, dan zouden we kunnen spreken van een allergische reactie.

Bij een allergische reactie kunnen we weinig tot niks voor u betekenen ‘eenmaal een allergie heb je die voor het leven’, een irritatie reactie kunnen we gelukkig elimineren. Na een bepaalde tijd nemen de klachten ook af.
Nemen de klachten niet af, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de huisarts! Vraag dan eventueel een verwijzing voor de dermatoloog? Die zullen gaan onderzoeken voor welke stoffen een allergische reactie is opgebouwd.

Blijf zeker niet te lang doorlopen met deze klachten! Laat je zo snel mogelijk testen omtrent voor welke stoffen er een allergie is opgebouwd.


Heb je nou een specifieke vraag of zou je graag over een bepaald onderwerp een blog willen lezen? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw vraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om een informatieve blog te schrijven.