Skip to content

Hoe komt het dat er warmte in mijn nagelplaat komt?

De zin ‘ja, ik heb wel eens warmte gevoeld in de nagelplaat, dat deed enorm veel pijn’ hoor ik geregeld in de praktijk. Dit is een proces dat absoluut niet hoort! Je komt voor mooie nagels te krijgen en niet om PIJN te lijden.

De regel; wie mooi wil zijn moet pijn lijden, is bijna een doodnormale regel geworden of de regel; ik weet niet waardoor het komt dat je warmte voelt of de regel; haal de hand er maar even uit en wiebel even op de tafel en ga dan opnieuw de lamp in mits de warmte weer terug komt, dan herhaal je de handeling opnieuw.

Deze bovengenoemde zinnen heb ik al eens voorbij horen komen.
Er zijn diverse oorzaken waardoor je als klant warmte kan voelen in de nagelplaat. Hieronder zal ik een aantal oorzaken benoemen:

Verkeerde lamp, die niet voor de producten zijn bestemd die de styliste gebruikt!

  • Een te dunne nagelplaat.
  • Hitte protectors in het product.
  • Verkeerde uithardt procedure.
  • Dunne nagelplaat door gebruik van vijl of freesmachine.

Voel je toch veelvuldig warmte in de nagelplaat bij iedere behandeling, dan bestaat de kans dat je nagelplaat & nagelbed kan verbranden. Deze twee elementen raken dan los van elkaar.

Begrijp deze hulpvraag zeker niet verkeerd betreffende de warmte. Het product dient voor 90% uitgehard te worden en daarbij komt er warmte vrij. Er hoort GEEN warmte in de nagelplaat te ontstaan. Je mag alleen warmte voelen van de lamp zelf!
Als de lamp klaar is met het uitharden van een bepaalde laag, dien je direct de hand uit de lamp te halen. Sommige lampen gaan automatisch aan. Een laag ‘base coat’ bijvoorbeeld hoeft maar een keer uitgehard te worden!

Wat moet ik doen als ik warmte voel in de nagelplaat?

Het antwoord is kort maar krachtig; Heel hard wegrennen en nooit meer terug gaan naar die salon. Op zoek gaan naar een nieuwe salon waar wel de juiste kennis is, die wel weten hoe hun producten werken en hoe ze ingezet kunnen worden. Iedere klant heeft unieke nagels.

Als een styliste niet weet hoe het komt dat er warmte ontstaat in de nagelplaat, dan is er al onvoldoende kennis over de producten waarmee wordt gewerkt. De lamp ziet eruit als een hele simpele tool die we dagelijks gebruiken, ook die heeft bepaalde functies anders zal hij nooit goed de producten kunnen uitharden.

Is het jou overkomen dat door het uitharden je nagelplaat en je nagelbed zijn verbrand? Dan is er maar één ding wat je kan doen. Dat is enorm veel (dadi oil) hanteren als de nagels goed kort houden. Tijdelijk geen product meer plaatsen op de aangedane nagels.

Heb je nou een specifieke hulpvraag? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw hulpvraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om jouw hulpvraag te beantwoorden.