Skip to content

Hoe belangrijk is nou eigenlijk productkennis als een adviesgesprek?

Bij Philomena Beauty kijken we eerst ‘wie bent u nu precies’. Daarom is een adviesgesprek zo belangrijk. Aan de hand van alle informatie die u ons vertelt, kunnen we gerichter te werk  gaan als goed te bepalen wat we precies inzetten qua producten. Doordat iedereen uniek is, kan je niet zomaar ieder product inzetten.

Dat is ook een van de belangrijkste redenen dat we bij Philomena Beauty ons continu blijven bijscholen om voor iedere unieke cliënt een persoonlijke behandeling/aanpak aan te bieden. De ene heeft broze nagels of delaminatie op de nagels, beide processen hebben een hele aanpak nodig. Net zoals iemand die roodheden in het gezicht heeft, heeft niet dezelfde aanpak als iemand met een acne huid. Dat maakt onze salon zo uniek!

Alle producten waarmee wordt gewerkt op nagelgebied en/of huidverbeteringsgebied heeft zijn eigen filosofie. Komt het erop neer dat van ieder product evenveel kennis noodzakelijk is als van de anatomie & pathologie van de nagels als kennis van huid & lichaam. Zonder deze kennis kunnen we u niet van de juiste persoonlijke adviezen voorzien! Productkennis is dus enorm belangrijk voor een specialist. 

Productkennis bestaat niet alleen uit het weten hoe je de producten kan inzetten bij je klant(en), het gaat ook om de werking van je producten. De lamp die iedere nagelstyliste gebruikt is ook een zeer belangrijke tool. Ook daar is kennis van hebben heel belangrijk! Als jij als klant een dunne nagelplaat hebt, door bijvoorbeeld dat er te veel met een vijl of freesmachine is op gewerkt, kan je warmte ervaren in de natuurlijke nagel en dan is het aan de specialist om goed te weten hoe haar lamp functioneert! We willen helemaal geen warmte in de natuurlijke nagel! Als gevolg dat het nagelbed kan verbranden, dat willen we überhaupt niet!

Met een huidverbeteringsbehandeling werkt het precies hetzelfde. Welke producten/behandeling zetten we in voor welke huidtype en huidconditie? Er zijn tal van diverse behandelingen en vele behandelingen zijn een verdienmodel en niet om de huid te verbeteren. De key om je huid ‘vitaal, natuurlijke glow en soepel’ te houden ga je niet bereiken als je de huid alleen maar aan het dwarsbomen bent. Je gaat dit alleen maar voor elkaar krijgen door de juiste producten, behandeling en niet te vergeten voeding en door veel water drinken spelen deze aspecten een cruciale rol in hoe jouw huid eruit ziet nu als in de toekomst. 

Philomena Beauty Tip: Wees lief voor je huid en nagels! Als je lief voor hen bent, ga je vanzelf weer stralen. Ga zeker op zoek naar een salon/praktijk waar de juiste kennis aanwezig is, waar jij je gehoord voelt en waar de tijd voor je wordt genomen om onduidelijkheden als twijfels bij je weg te nemen. 

Nog het allerbelangrijkste; stel kritische vragen aan degene die jouw behandeld.