Skip to content

Russisch manicure & nagelriemen verwijderen

Russisch manicure’ in het Nederlands vertaald; nagelriemen verwijderen

Tijdens mijn anamnese van de natuurlijke nagels constateer ik vrij regelmatig dat de nagelriemen zijn verwijderd. 😭😭
Als ik dat zie baart me dat al behoorlijk veel zorgen. Technisch gezien ben je verminkt.
Nadat ik zoiets heb geconstateerd, heb ik er altijd wel wat vragen over?
Voordat ik de cliënt zal uitleggen waarom nagelriemen weg knippen een absolute no go is;

Onze proximal nailfold of terwijl de ‘nagelriem’ hoe wij hem noemen in de vakterm is een levend weefsel dat ervoor zorgt dat virussen en bacteriën niet ons lichaam binnen kunnen dringen.
Laten wij deze nou gaan verwijderen hebben virussen en bacteriën vrij spel om ons lichaam binnen te dringen met alle verschrikkelijke gevolgen vandien.

Doordat er een trauma is gecreëerd, zal het verdedigingsmechanisme ‘gekeratiniseerde Proximal Nailfold’ ontstaan. Des te vaker dit proces herhaald wordt zal de nagelriem niet meer in de oude staat terugkeren, ondanks de hoeveelheid ‘dadi olie’ zal worden gebruikt.
Zal je bijvoorbeeld eenmalig de ‘nagelriemen’ weg laten halen bestaat er nog een grote kans dat de nagelriemen in de juiste conditie terug zullen keren door middel van heel veel olie te gebruiken,
Als dit proces te vaak is gehanteerd in de manicurebehandeling zullen de nagelriemen op een gegeven moment zo ver doorgroeien dat ze zelfs overduidelijk zichtbaar zijn op de nagelplaat. ik als nagelspecialist kan hierin niks voor u betekenen!

Met deze blog hoop ik u meer bewust gemaakt te hebben wat de eventuele consequenties kunnen zijn van het verwijderen van de nagelriemen.

Heb je nou een specifieke vraag of zou je graag over een bepaald onderwerp een blog willen lezen? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw vraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om een informatieve blog te schrijven.