Skip to content

Mijn kwast 'penseelharen' zijn hard geworden, wat kan ik nu hieraan doen?

Allereerst wij zijn geen schilders dus we werken niet met kwasten, nagelstylistes werken met penselen. Dat je product is uitgehard kan dat meerdere oorzaken hebben!

Door de straling van je UV/LED lamp kan het product uitharden, zet je producten nooit naast je lamp. Je nagels in de zon lakken is ook vragen dat je product zal gaan uitharden. Terwijl je bezig bent met lakken komt er CO2 bij het product, doordat je dop wellicht niet goed vastgedraaid zit, komt er nog meer zuurstof bij waardoor het ook kan gaan uitharden.

Wat kan ik hieraan doen?

Om 18 maanden of langer van je product te genieten is het beste om ze donker te bewaren.

Lak je nagels in een ruimte waar geen airco aanwezig is, onvoldoende natuurlijk licht van buiten af, zo blijft je product altijd goed.

Na het gebruik van je producten, maak je de halsjes van de flesjes altijd schoon (bijv, met 96% alcohol). Zo voorkom je dat er product in het schroefdraad gaat zitten. Als de binnenkant van de dop vol met product zit.

Houdt de dop ‘NOOIT’ op z’n kop (zie filmpje), zo kan het product ook in het schroefdraad terechtkomen.

Als je de nagellak/gellak te lang laat staan ligt er bij sommige merken een dun olielaagje bovenop. Voor gebruik even zachtjes kloksgewijs draaien met het flesje zodat alle elementen weer gemengd zijn met elkaar.

Hobbymatig of als professional aan de slag te zijn met nagelproducten. Ook aan de nagelproducten zit een houdbaarheidsdatum. Probeer dat ook zeker in acht te houden.

Als de penseelharen uitgedroogd zijn, kan je vragen of ze nieuwe losse penselen kunnen opsturen? Anders zal het toch nieuwe producten aanschaffen worden.

Heb je nou een specifieke hulpvraag? Je kunt altijd via het contactformulier een bericht achterlaten met jouw hulpvraag daarin, dan ga ik daar m’n best voor doen om jouw hulpvraag te beantwoorden.